Hemlös man stal färja i Seattle på sin födelsedag.

( Reuters ) -
En hemlös man anklagas nu för att ha hoppat över ett staket på Seattle waterfront och beslagtagit en höghastighetsfärja på sin 33-åriga födelsedag. Färjan används för att transport mellan Washington och Kanada.
Han sitter nu i fängelse med borgen satt till ca 1,2 miljoner.

Den hemmlösa mannen (Kenneth McDonough) lyckades få höghastighets katamaranen på drift i Elliott Bay strax före gryningen på söndagen,

McDonough berättade för polisen att han försökte ta passagerarfärjan till sin ordinarie destination som är i närheten av British Columbia.
Han gick ombord på färjan igenom en öppen dörr. han hitta sedan en drifthandbok och nyckeln till tändningslåset inne i styrhytten, McDonough följde sedan anvisningarna i lathunden för att starta upp fartygets två dieselmotorer
McDonough kunde dock inte styra fartyget som så småningom orsakade att motorerna stängde ner sig själva.

I ett utalande säger vd:n Bryan  "han är iallafall inte dum. Vi har haft ingenjörer som har haft problem med att starta dessa motorer. "

En bogserbåt anställd på Foss Maritime Company märkte att skeppet drev och gick för att hjälpa till. När dom gick ombord på färjan så upptäckte de McDonough inlåst i styrhytten.
De kallade på kustbevakningen och polisen. Ett SWAT team kom och förhandlade med McDonough, som så småningom gick med på att bli arresterad.

Händelsen sätter en spotlight på säkerheten som omfattar färjor i staten Washington. säkerheten undersöktes  senast för över tio år sedan, när en algerisk man som greps när han försökte komma in i USA från Kanada på färjeläget i Port Angeles Washington med planer på att bomba Los Angeles internationella flygplats.
(Mannen blev känd som " Millennium Bomber"  Ahmed Ressam dömdes senare till 37 år bakom galler.)
.

Victoria Clipper IV är 132 fot ( 40 meter) lång , 33,3 meter bred och kan nå hastigheter upp till 35 miles per timme ( 56 km per timme ) ,

McDonough som är hemlös greps misstänkt för inbrott och framkallande av fara.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter