Bogserbåten L. Colby lyfts upp från Mississippifloden Bilder!

Bogserbåten L. Colby har lyfts från botten av Mississippifloden efter mer än två veckor efter det körde på ett föremål som låg under vattnet och slog upp ett hål som orsakade ett oljeläckage samt att fartyget sjönk vid flodstranden nära LeClaire i Iowa.

Under helgen så började räddningstjänsten göra sina sista förberedelserna för att börja lyfta den 144 fot långa bogserbåten. Vädret har försämrats och temperaturen är under nollan och det är snö och isbildning längs floden.

Arbetet med att begränsa och sanera oljan som läckt ut från fartyget har pågått sedan bogserbåten sjönk den 25november. Fartyget hade ca 370 kubik olja ombod och man var tvungen att stänga av delar av floden i 24h för att begränsa spillet.

Räddningtjänst och kustbevakning säger att cirka 140.000 liter oljeblandat vatten har sanerats från floden.
Dessutom har 87.000 liter återvinnits från bogserbåten, vilket innebär en sannering på mer än 230 kubik oljeblandat vatten.

Det är oklart ifall man kan dömma bogserbåten för något straff och händelsen är fortfarande under utredning av den amerikanska kustbevakningen.

M.W

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter