Amorella på grund!

Viking Lines passagerarfärja  Amorella lämnade Åbo i morse på väg mot Stockholm men fick grundkänning vid Julgrund utanför Föglö i eftermiddags. Grundstötningen kan ha skett i sammanband att fartyget fick en blackout.

Sjöbevakningen är på väg till det grundstötta fartyget samt stöttningsbåtar som skall hämta upp passagerare.
Enligt sjöbevakningens uppgifter har fartyget kört på grund och det är en läcka i fören men situationen är stabil.

Det finns 1 945 personer ombord. Inga personskador har konstaterats.Uppdaterad 23.00
Situationen på Amorella är stabil, hon är på väg för egen maskin och håller en fart på ca sex knop. Målet nu är att hon skall till Långnäs för att lägga till och släppa av passagerarna så att folk får möjligheten att komma hem. Vad det var som orsakade strömavbrottet är fortfarande okänt.

Ingen av de 1 945 passagerarna ombord ska ha skadats i samband med grundstötningen.
Enligt Ålandstidningen är ett antal sjöbevakningsbåtar från Finland och Åland på platsen.


sjöfartstidningen skriver:
Amorella förtöjde i Mariehamn efter klockan ett på natten mellan lördag och söndag.

Efter ankomst till Mariehamn kunde de passagerare som var på väg till Stockholm med Amorella fortsätta sin resa med Rosella, som gjorde en extra tur till Stockholm under natten. De passagerare som var på en dagskryssning från Åbo och skulle ha återvänt med Viking Grace i Mariehamn på lördagen övernattade ombord på Amorella i Mariehamn och återvänder till Åbo med Viking Grace på söndagen.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter