En dag som sjöman i Göteborg

En dag som sjöman i Göteborg!

Hur är det att vara sjöman i Göteborg? Jag besökte sjöfartsverkets populära anläggningar på Rosenhill och blev positivt överaskad. Där fanns det en kafeteria dock med ett blygsamt utbud men det var gott kaffe och hemtrevligt. En våning ner så fanns det en större pool med bastu samt konferensrum och biljardbord. På mittenvåningen så var det en jympasal modell stor där det anordnades tävlingar. Man kunde välja på ett hantelgym eller maskingym. En riktigt bra anläggning helt enkelt. I byggnaden bredvid så ligger Sjömansbiblioteket.

Boende?
Är du inte påmönstrad på ett fartyg som är i hamn så har du möjligheten att få en rabattkupong på ca 400kr från sjöfartsverket som gäller för sjömän på specifika hotell i Göteborg.

Ett av de hotellen är hotell Royal som är ett Göteborgs äldsta hotell, byggt 1852. Atmosfären var fantastisk och rummen lite slitna men charmiga. Är man ute i god tid så kan man få ett rum för 800-1000 kr och med rabatten så kan du då komma så lågt som 400kr vilket är bra för ett 3-stjärningt hotell mitt i city.


Av Marco witt

Etiketter: sjöman göteborg

Kommentera gärna: