Imponerande sammarbete kring räddningen av passagerarna på fartyget Akademik Shokalskiy.

 
(Reuters) –
Lyckat Räddningsarbetet av passagerarna på fartyget Akademik Shokalskiy.

De 52 passagerarna hade varit fast på forskningsfartyget i nio dagar på grund av upp till tre meter tjock is som drivit in runt fartyget.  De evakuerades säkert med helikopter, men det dröjde på grund av extremt dåliga väderförhållanden.

En helikopter från den kinesiska isbrytaren Snow Dragon flög passagerarna i små grupper flera gånger från Akademik Shokalskiy och förde över dem till den australiska isbrytaren Australian Aurora Australis.

Passagerarna ombord Akademik Shokalskiy var aldrig i någon akut fara och besättning stannar kvar på fartyget, som har bunkrat upp med mat och vatten.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter