Hur man undviker stora skepp! succé på amazon

Hur man undviker stora skepp!

Tro det eller ej men boken ”hur man undviker stora skepp” har gjort en jätte succé på amazon.com. Tydligen så finns det ett behov av den kunskapen, folk känner sig inte säkra när de vet vilka giganter det finns i handelssjöfarten.

Och det är helt förståligt! Ta t.ex. en stor tanker på 300 meters klassen som kanske har en stopp sträcka på ett par båtlängder och en ”död” zon framför fartyget på 20-50 meter där det inte kan göra något för att förhindra att köra på det som är inom den zonen.

Man kan dock ifrågasätta hur seriös bokens författare är (Trimmer, John W.) som även har skrivit liknande böcker som ”hur man undviker tåg”.

Här är lite kommentarer från personer som köpt boken

Dan: För bra. 1av5

"Läste den här boken på väg till min kryssning-semester, hitta inte kryssaren och semestern blev förstörd"

Cap n crunch. 5av5
"Den här boken är verkligen en av de bästa “hur man undviker stora fartyg” böcker jag har läst, inte bara för att man lär sig att undvika stora fartyg utan också för att den knäcker några av våra vanligaste myter som visa tar för givet!"

Tillexempel:
-Kör inte I full hastighet mot fartyg I försök att skrämma dem. Det kanske funkar mot ökenhundar men är inte lika effektivt mot stora fartyg.

-Rulla inte runt det fartyg och spela död, såvidare det inte är så att kaptenen på fartyget är en björn så kommer det inte att funka.

-Försök inte dyka under fartyget det är ett klassikt misstag.


Resten finns att läsa på länken http://www.amazon.com/dp/0870334336/?tag=gcaptaincom-20

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter