Filmen "Kapten Phillips" tog hem 6 stycken Oscarsnomineringar!

Filmen Kapten Phillips tog emot totalt 6 stycken Oscarsnomineringar inklusive bästa film och bästa manliga biroll.

Kapten Phillips är regisserad av Paul Greengrass och Phillips spelas av Tom Hanks.

Den släpptes i oktober och berättar historien om när Maersk Alabama blev kapad i Indiska oceanen år 2009 och hur kaptenen Richard Phillips blev kidnappad.

Det som de pratas mest om idag är nomineringen av Barkhad Abdi (för den bästa manliga birollen) i sin roll som Muse, ledare för de band av somaliska pirater som kapade MV Maersk Alabama. Han föddes i Somalia och är uppvuxen i Jemen och flyttade till USA som tonåring och bodde och arbetade som limousinförare i Minnesota när han sökte rollen.

Även om filmen blivit kritiserad för över kaptenens beslut att segla nära den somaliska kusten så hyllas den av film kritiker och framförallt USAs handelsflotta som hyllar modet hos amerikanska sjömän.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter