Mystiska dödsfall ombord på Maersk Alabama

Kropparna av två män hittades i en hytt på tisdagen ombord på Maersk Alabama vid ca 04:30 medan fartyget låg i hamnen Victoria i Seychellerna.
De två männen har identifierats som Mark Kennedy och Jeffrey Reynolds 43 och 44 år

De två döda männen var säkerhetsvakter ombord på Maersk Alabama och enligt en rapport från Associated Press är Kennedy en före detta Navy SEAL från Baton Rouge Louisiana som tog värvning 1995 och slutade i NS 2008.

Efter att polisen inlett en förundersökning så har man bekräftat förekomsten av droger och drogtillbehör i hytterna där kropparna av de två männen hittades i tisdag.  Enligt källor på Gcaptain så hittade man heroin i hytterna.

I ett uttalande från Maersk Line som kom under torsdagen så berättade man att de två männen jobbade för säkerhetsentreprenören Tridentkoncern och var där för att säkerhetsställa säkerheten ombord och att de följde nolltolerans för både alkohol och droger.

Trident säger i ett uttalande att man nu omedelbart kommer att genomföra ett slumpmässigt drogtestningsprogram och öka frekvensen på det befintliga.
I ett pressmedlande sa Trident koncernchef Tom Rothrauff att "Det finns ingen historia av missbruk av någon typ av substans i samband med någon av männen."

Maersk säger att även om detta är en isolerad händelse så kommer man att inleda en handlingsplan som kommer att innehålla en genomgång av all säkerhetspersonal, tidigare drogtester, kontroll av bakgrund och utbildningskrav, och en förnyad undersökning av säkerhetspersonal som använder olika läkemedel vid behov. Det kommer även att göras en granskning av efterlevnadspraxis ombord, samt en omvärdering av ledighetspolitik.

Fartyg Maersk Alabama blev känt 2009 när det kapades av somaliska pirater och senare skildras i filmen"Kapten Phillips”.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter