Svenska långfärdseglare räddade av handelsfartyg.

Det var utanför Bermuda som lastfartyget Crown Sapphire plockade upp de nödställda seglarna, de mår bra och får nu följa med fartyget till USA.

Klockan 20:41 i förrgår kväll mottog Sjö & flygräddningscentralen(JRCC) ett larm från en nödsändare(Epirb) från en svensk segelbåt, ingen nödposition fanns i larmmeddelandet.

20:54 inkommer larmtelegram nummer två med position i området runt Bermuda. Genom efterforskning hos kontaktpersoner kopplade till båten får vi reda på att det är en 33 fot segelbåt med två personer ombord som avgick från Stuart i Florida den förste mars för att segla till Bermuda. En resa som beräknades till ca 10 dagar.
JRCC samverkar med JRCC Norfolk (USA) som är ansvarig räddningscentral för området vid Bermuda. JRCC Norfolk skickar ut spaningsflyg mot Bermuda och informerar handelsfartyg i området. Det blåser ca 15 m/s och sjön är 4-5 meter i området.

23:20 meddelar JRCC Norfolk att handelsfartyget Crown Sapphire har lokaliserat båten som tar in vatten och personerna har gått i livflotten.

00:40 meddelar JRCC Norfolk att Crown Sapphire lyckats ta ombord personerna och de mår bra. De får nu följa med Crown Sapphire tillbaka till USA dit fartyget är destinerat

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter