Shipspotting på Kanarieöarna

Ska ni till kanarieöarna inom en snar framtid? Missa då inte att besöka SS American Star, Ett fartyg som skulle blivit ett femstjärnigt hotell. Hon slet sig under en bogsering och ligger i dagsläget och rostar sönder.    

Det amerikanska passagerarfartyget sjösattes 1939 men mellan 1941 och 1946 användes hon av den amerikanska flottan, under namnet USS West Point, främst för att transportera trupper under andra världskriget. Totalt bar hon 350 000 soldater under krigsåren.
Mellan 1946 och 1979 tjänstgjorde fartyget som passagerarfartyg under flera namn till hon slutligen ställdes av i grekiska Pireus 1979.
Men 1993 fick fartyget, under nya namnet SS American Star, nytt liv då hon köptes upp för att bogseras till Phuket i Thailand för att förvandlas till ett femstjärnigt flytande hotell. Men hon slet sig på vägen, utanför Kanarieöarna, och sen dess har man kunnat se henne strandad på Fuerteventuras västra kust. Numera syns det som finns kvar av fartyget bara när det är lågvatten.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter