Uppdatering om Flight MH370: Bluefin 21 (sidescanner) testas för första gången i jakten på det försvunna planet

De australiska myndigheterna meddelade idag att de kommer att sluta leta efter signaler som kommer från Indiska oceanen  och kommer nu att börja leta med en undervattensfarkost som scannar av havsbotten. Farkosten har fått namnet Bluefin 21.

Marskalk Aungus Houston sa :
 -Vi har inte haft en enda upptäckt av nya signaler på sex dagar. Det är dags att gå under ytan.

Bluefin 21  använder sig av sidescan sonar det är en akustisk teknik som används för att skapa bilder av reflekterat ljud. Sökningen har begränsats till området för de fyra upptäckta signalerna. Ändå är en mödosam uppgift för utredarna och Houston sa:
-Detta kommer att bli en långsam och mödosam process . "

Beräkningarna visar att  Bluefin 21  kan skanna hela sökområdet under en period av 6 veckor till 2 månader.

/SN

bluefin 21

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter