Svensk matros omkommen ombord på Stena Saga. 

En 23-årig matros från Öckerö kommun omkom på lördagsmorgonen ombord på en Stena-färja i Frederikshavn.

Så här skriver GP om händelsen-

Det var i samband med lastning ombord på Stena Saga som den unge mannen blev påkörd av ett flera ton tungt arbetsfordon och hamnade under ett av hjulen.

Läkare var snabbt på plats.
- Men han blev så illa skadad att han avled. Det är oerhört tragiskt, säger Jesper Waltersson, informationschef på Stena Line .

Matrosen är hemmahörande i Öckerö kommun. Hans anhöriga är underrättade.

Arbetsplatsolyckan utreds nu av polisen i Nordjylland och den danska arbetarskyddsstyrelsen (Arbejdstilsyn).

När olyckan inträffade, strax före klockan nio, höll 23-åringen på att dirigera trafiken ombord på färjan samtidigt som flera andra satt i skyliften. Matrosen såg inte att liften kom emot honom och chauffören kunde inte heller se honom, enligt polisen.

Stena Saga trafikerar rutten Oslo-Frederikshavn. Färjan skulle ha lämnat den danska hamnen klockan 9 på lördagsmorgonen.

- Färjan låg kvar i Frederikshavn till cirka 12.30. Vårt fokus är nu på att ta hand om personalen ombord, i synnerhet de som bevittnade den tragiska olyckan. Vi har satt in stödpersonal för hjälpa dem på plats och vi kommer att ha personal tillgänglig i Oslo i kväll också, säger Jesper Waltersson.

Han uppger också att Stena Line ska göra en intern utredning för att se om rutinerna behöver ändras.

Enligt Waltersson är det sällsynt med arbetsplatsolyckor ombord på Stenas färjor.
- Visst förekommer det. Men så här allvarliga olyckor händer mycket sällan. Jag kan inte komma på när det skedde senast, säger han.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter