Späckhuggare utanför Orust

En artikel som publicerades i GT 2007 har fått ny spridning på facebook och andra sociala medier och vi vill bara tydligöra att detta alltså är från 2007. Artikeln handlar om Bosse Hall som vid Måseskär utanför Orust hoppade i havet från sin båt för att svalka sig lite. 5 minuter efter att han kommit upp igen trodde han knappt sina ögon när en flock på runt 30 späckhuggare dök upp bara 10 meter från båten. Hans komentar: -De var vidrigt stora.

 

"De är inte farliga över huvud taget för människor. De späckhuggare som vi har här lever av fisk. Normalt attackerar de inte säl och större byten. De slår inte omkull båtar heller, så det finns ingen fara." säger Zoologiprofessor Göran Nilsson på Naturhistoriska museet i Göteborg. Vi hade en död späckhuggare utanför Marstrand i februari och i juni 2005 siktades sex individer 25 distansminuter sydväst om Väderöarna fortsätter han, men det är ovanligt med en hel flock.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter