90 varslade i Göteborgs hamn

90 anställda Varslade om uppsägning vid terminalen i Göteborg. Detta sedan företaget förlorat en stor kund.

Sjöfartstidningen skriver att förra veckan tecknade det belgiska roro-rederiet CLdN ett avtal med Logent Port & Terminals i Göteborg. Därmed lämnar de Gothenburg Roros terminal redan den 15 november och flyttar längre in i hamnen. Anledningen uppges vara att CLdN fick ett lägre pris hos Logent.

I samband med detta har Gothenburg Roro lagt ett varsel om uppsägning av 90 anställda – 75 kollektivanställda och 15 tjänstemän.

"Utpressningsvarsel"

– Vi ser detta som ett utpressningsvarsel, säger Peter Annerback, ordförande för Hamnarbetareförbundets avdelning 4 i Göteborg, till Sjöfartstidningen. Han menar att det är ett kraftigt övervarsel som företaget vill använda i förhandlingarna med facket.

– Det ska bli intressant att se hur Gothenburg Roro agerar. För de kan inte ha verksamhet om de säger upp 90 anställda. Men det viktigaste för oss nu är att säkra villkoren och arbetsmiljön för våra medlemmar.

Behövs folk på andra ställen

Enligt Peter Annerback så behövs det folk runt om i hela hamnen och han hoppas att ingen ska behöva förlora jobbet.

– Anlöpen blir ju inte färre nu. Det är ju bara så att det flyttar från en aktör till en annan.

Han berättar också att Logent sagt att de kommer behöva rekrytera ny personal i samband med den utökade trafiken.

Björn Wånge, som är vd för Göteborgs Roro Terminal, vill inte kommentera det lagda varslet till Sjöfartstidningen.Sjöfartstidningen Adam Bergman

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter