American Cup kommer till Göteborg 2015!

Göteborgs Stad och Artemis Racing med de svenska OS-guldmedaljörerna Fredrik Lööf och Max Salminen i besättningen kommer att arrangera America’s Cup World Series under sista veckan i augusti 2015.

America’s Cup är den äldsta tävlingen i segling och World Series är första steget i den 35:e upplagan av America’s Cup.
 

Serien startar allltså sommaren 2015 och alla America’s Cup-teamen kommer att tävla med identiska 45 fots flygande katamaraner. Det planeras att genomföras en regatta på vardera deltagande lags hemmavatten både 2015 och 2016. America's Cup avgörs sedan i nydesigande 62 fots båtar under 2017, förmodligen i Bermuda.

- Det är ett otroligt driv i laget just nu, vi hoppas att den svenska publiken kommer heja fram oss under tävlingen. Vi ser verkligen fram emot att visa vad vi kan och prestera maximalt nästa augusti. Det här är det häftigaste seglingen som finns, säger Fredrik Lööf, tre gånger olympisk medaljör och taktiker för Artemis Racing.

Max Salminen, olympisk guldmedaljör och grinder för Artemis Racing säger:
- Det är fantastiskt vad som händer i seglingen just nu när vi går mot båtar som flyger fram - så kallad "foiling". AC45 är definitivt den häftigaste båten jag någonsin seglat, det är en otrolig känsla när den lyfter upp ur vattnet och accelererar. Det kommer att bli en spektakulär show som man inte får missa

http://www.svensksegling.se/Elitsegling/Nyheter/2014/4ekvart/AmericasCupiGoteborgtillsommaren/
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter