260 meter hopfällbar gångbrygga i Nynäshamn!

SeaWalk kan vecklas ut och in beroende på om det ligger ett kryssningsfartyg inne i hamnen eller inte. Helt utfälld mäter SeaWalk ungefär 260 meter. Med en bredd på fyra meter kan man även köra mindre fordon på den vilket möjliggör bättre av- och pålastning av eventuellt bagage och avfall med mera.

Lagom till kryssningssäsongen 2016 kommer en flytande gångbrygga, en så kallad SeaWalk, att underlätta för rederier och passagerare i Nynäshamns hamn.

Till våren 2016 kommer Nynäshamns hamn att utrustas med en SeaWalk, en hopfällbar flytande gångbrygga. Den kan anslutas direkt till kryssningsfartyg och gör det möjligt för passagerare att gå iland direkt istället för att åka transportbåt, så kallad tenderbåt. I nuläget ligger alla kryssningsfartyg till ankars strax utanför Nynäshamns hamn.

– Vi är glada över att kunna underlätta för passagerarna och kryssningsrederierna ställer sig väldigt positiva till vår satsning eftersom de har goda erfarenheter av samma lösning i andra hamnar, säger Henrik Ahlqvist, marknadsansvarig kryssningar Stockholms Hamnar.

SeaWalk kan vecklas ut och in beroende på om det ligger ett kryssningsfartyg inne i hamnen eller inte. Helt utfälld mäter SeaWalk ungefär 260 meter. Med en bredd på fyra meter kan man även köra mindre fordon på den vilket möjliggör bättre av- och pålastning av eventuellt bagage och avfall med mera.

Kryssningssäsongen 2015 slog rekord med 530 000 passagerare. Hela 247 fartyg anlöpte Stockholms Hamnar, varav 22 fartyg i Nynäshamns hamn. Kryssningssäsongen i Stockholms Hamnar 2016 förväntas bli minst lika stor med tanke på de redan nu inplanerade fartygen.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter