Testa på den nya, trendiga, vattensporten SUP!

Stand up paddling eller SUP som det ofta kallas är en snabbt växande och trendig vattensport. På Allt för sjön kommer besökarna få möjligheten att se hur detta fungerar på nära håll i en stor inomhusbassäng på Allt för sjön. 


SUP erbjuder en rad olika användningsområden vilket betyder att det passar många och är även en bra träningsform. När du står upp på den surfliknande brädan tillsammans med en paddel tränar du stora delar av kroppen likt crossfit-träning. Det finns dem som paddelsurfar i lugna miljöer för att uppleva naturen, några vill åt farten och söka upp vågor samtidigt som andra utövar yoga på brädan. Det går även att tävla i SUP, då är det främst sprint och polo som gäller. Intresset växer hela tiden och antalet platser där uthyrningsmöjligheter finns ökar. På Allt för sjön kommer experter vara på plats för att berätta mer om den trendiga vattenaktiviteten – SUP!
– Det är kul att vi kan erbjuda en stor inomhusbassäng så besökarna verkligen får chansen att se dessa vattensporter på nära håll och även få en möjlighet att testa. SUP är verkligen på uppgång i Sverige. I bassängen kommer det även gå att testa kajak och rodd, säger Hanse Thorslund, projektchef.


Känn en doft av sommaren redan i mars
Det är på Allt för sjön som sommaren börjar. Även om det är ett par månader kvar till de riktigt varma dagarna kan besökaren tillåta sig själv att drömma sig bort en stund. Det kommer att presenteras en rad både Sverige- och världsnyheter samtidigt som besökaren kan fascineras av och komma riktigt nära de spektakulära och stora båtarna. Allt för sjön visar på en stor bredd då det kommer att finnas en chans att upptäcka sitt första båtköp och lära sig om båtlivet samtidigt som de redan frälsta kan se de hetaste nyheterna och trenderna i det härliga havet av prylar och tillbehör. I och med Allt för sjön kan besökaren börja planera och få en försmak av sommaren.
– Varje mässa är unik eftersom det alltid är nya trender och nyheter. Årets Allt för sjön är fullmatad med premiärer och utställarna satsar mer än någonsin. Det dominerande inslaget i båthallen är båtar upp till åtta meter där vi år ser att aluminium fortsätter vinna mark som skrovmaterial. Det kommer även flera nya bränslesnåla och bättre miljöanpassade motorer. Givetvis kommer det finnas riktigt stora och spektakulära båtar att se på nära håll också. Nu är det bara knappa två månader kvar innan vi med glädje slår upp portarna och visar er allt, säger Hanse Thorslund, projektchef.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter