Båtmässan i Göteborg 6-14 Februari

Ingen i Göteborg missade att det var båtmässa förra veckan, för 57 året i rad. Den officiella inledningen på våren för alla saltstänkta västkustbor. Detta år bjöd på fler besökare än på länge och dessutom såldes fler båtar än på många år. Kanske är detta början på ett uppsving för sjöfarten i största allmänhet?

Mellan 6 och 14 Februari öppnade Svenska Mässan i Göteborg upp sina över 30 000 kvadratmeter för 57 året i rad till Båtmässan, detta år med fler utställare, flytetyg och besökare än förra året! Den storra mässhallen man kommer in i bestod som vanligt av massa motor- och segelbåtar för den som går i köpastankar, detta år med ca 30 stora nyheter. Jobbar man sig innåt hittar man en betydligt större provapåhörna än någonsin förr med bland annat en surfsimulator, trampbåtar, radiostyrda båtar där man kan tävla och massa annat i en stor basäng. En av Båtmässans sammarbetspartners, Atlantica Båtförsäkringar påbörjade också sitt 100-års jubileum i sin monter och bjöd på “båtliv då och nu” (1916-2016).

Segelrutten för sommaren Segelrutten för sommaren

 I veteranbåtshallen kunde man i vanlig ording lyssna på tändkule-dunk, inspireras av lackade träbåtar, förundras över tålamodet som krävs för att lyckas med modellbåtsbygge och såklart vara med i lotterier.Övervåningen är väll där alla fastnar längst, så även för oss när vi var där. Man irar runt i drömmar om fiskelycka, snygga kläder, provsmakar korvar och hittar “bra-attt-ha-saker” till båten. Här hittade vi Mot Bättre Vetandes monter där man promotar Astrids Finnes långsegling till karibien i sommar.

Isabella von Hofsten visar upp sitt spel Isabella von Hofsten visar upp sitt spel

 Vi hittade även en monter där Isabella von Hofsten säljer sitt egna Fjällbacka-spelet. Här kunde man sätta sig ner och spela en omgång på liv och död, eller på skoj. Självklart tog vi tillfäller i akt och spelade oss hela vägen runt genom att svara på frågor som kan få vilken kustbo som helst att tagga till. Hur lång ska en hummer vara mellan öga och skjöld för att man ska få äta den, vilka färger har ett kardinalmärke och hur långt ifrån en strandtomt får man plocka ostron? Lagom till spelomgången var över var det dags att gå hem, mässan höll på att stänga och vi traskade ut i verklighetens minusgrader med varsin påse med sommardrömmar och varsitt Fjällbacka-spel som kommer passa till ljumna sommarkvällar i sittbrunen.
 
Vill du också ha ett fantastiskt spel för hela familjen när ni fikar i sittbrunnen eller på klipporna i sommar? http://fjallbacka.com/fjallbackaspelet/

Snabbfakta som tyder på en ännu bättre mässa nässta år!
Antal utställare 2016: 308 st (2015: 297 st) 
Antal flytetyg 2016: Ca 475 st (2015: ca 405 st) 
Antal besökare 2016: 64 338 personer preliminärt (2015: 59 922 personer) 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter